Загинули в "режимі тиші": фото і біографії українських бійців, вбитих на Донбасі у вересні

У вересні, в період "режиму тиші" на Донбасі загинули п'ять бійців Збройних сил України.

Фото і біографії героїв опублікувала "Новинарня".

Віталій Грицишин

Віталій Грицишин, старший солдат, військовослужбовець 46-го окремого штурмового батальйону "Донбас" 54-ї окремої механізованої бригади ЗС України. Він 1982 року народження, житель Павлограда Дніпропетровської області. У 2015 році був призваний по мобілізації, потім підписав контракт і залишився служити в армії.

На бронежилеті, який Віталій одягав на бойові чергування, було великими літерами написано "Назар". Так звуть його сина, якого воїн дуже любив.

5 вересня під час гасіння пожежі поблизу селища Верхньоторецьке Ясинуватського району двоє "земляків", старший солдат Грицишин і старший сержант Володимир Хоменко, виявилися відрізаними полум'ям від решти особового складу. Там вони підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника.

Поховали 38-річного воїна в Павлограді. У нього залишилися батьки, брат, дружина і син.

Володимир Хоменко

Володимир Хоменко народився 18 серпня 1985 року в Добропіллі Донецької області, де прожив усе життя, працюючи на шахті. На війну він пішов в 2015-му. Був командиром кулеметного взводу 46 ОШБ "Донбас" 54 омбр.

Володимир загинув 5 вересня разом з побратимом по батальйону "Донбас" Віталієм Грицишиним, підірвавшись на міні під час гасіння пожежі поблизу селища Верхньоторецьке.

Поховали Володимира Хоменка в рідному Добропіллі. У нього залишилися батько і дві сестри.

Тарас Кубійович

Тарас Кубійович не дожив до свого 50-річчя трохи більше півтора місяців. 6 вересня поблизу Кримського Луганській області він був убитий прицільним пострілом в скроню. Спочатку вважали, що це була робота російського снайпера. За іншими даними, це був поодинокий прицільний постріл з автомата.

Тарас Кубійович народився в селі Вільхівці Городенківського району Івано-Франківської області. Закінчивши школу, він відслужив в армії, одружився, почав займатися підприємництвом. А коли почалася війна, пішов добровольцем захищати територіальну цілісність України.

Поховали молодшого сержанта, військовослужбовця 14-ї окремої механізованої бригади Тараса Кубійовича в рідному селі Вільхівка. У нього залишилися мати, брат, сестра, дружина і дочка.

Руслан Волков

Морпех Руслан Волков народився 4 січня 2000 року в місті Ананьїв Одеської області.

6 вересня 2020 матрос, вогнеметник вогнеметного взводу роти радіаційного, хімічного, біологічного захисту 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-Михайла Остроградського Руслан Волков разом з побратимом їхав гасити лісову пожежу в зоні проведення ООС - поблизу селища Новгородське Донецької області.

Автомобіль, в якому вони їхали підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Обидва військових були госпіталізовані з численними травмами і опіками.

Руслан отримав опіки майже 90% поверхні тіла, медикам не вдалося врятувати його. На наступний день він помер в лікарні Торецька.

Поховали морпіха на кладовищі ім. Шостий сотні в Ананьєві, у нього залишилися батьки.

Костянтин Оверко

Старший матрос, військовослужбовець 503-го батальйону морської піхоти Костянтин Оверко боровся за життя більше трьох місяців. Він завжди був сильним і наполегливим, тому до останнього сподівався перемогти в цій боротьбі. Однак ворожа куля виявилася сильнішою.

Костянтин народився 3 серпня 1982 року в Запоріжжі. Службу за контрактом у морській піхоті проходив з 30 жовтня 2017 року.

20 червня поблизу Південного під Горлівкою ворожий снайпер влучив Костянтину в живіт. Поранення виявилося надзвичайно важким, і що найгірше - ускладнилося жовчним перитонітом, який дуже складно лікувати. Щоб збільшити шанси на порятунок, спеціальним медбортом бійця доставили в Головний клінічний військовий госпіталь в Києві.

Костянтин переніс понад 30 операцій.

Незважаючи на всі зусилля медиків і волю до життя, його серце зупинилося в ніч на 24 вересня.

Поховали Костянтина Оверко в Запоріжжі. У нього залишилися мати, молодший брат, дружина і дочка.

Як повідомляв "Апостроф", 25 вересня бойовики на Донбасі влаштували провокацію недалеко від населеного пункту Авдіївка. Ворог відкрив вогонь в бік позицій українських захисників, здійснивши постріли з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.