RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Влаштували застілля, поки породілля вмирала: нові деталі трагедії в пологовому будинку під Херсоном

У селищі Нижні Сірогози під Херсоном через медиків, як вважають родичі, померла 36-річна породілля і її дочка. З'явилися шокуючі подробиці трагедії.

Про це пише "Обозреватель".

Дмитро Бородай та Оксана Лозова познайомилися п'ять років тому. Вони купили будинок в селі Верхні Сірогози в Херсонській області, завели господарство. З ними жили дві дочки - Оксанина, від першого шлюбу, і Дмитра, теж від першого шлюбу. Перед Новим роком вони дізналися що у них буде спільний малюк.

Оксана мала народжувати 27 вересня, проте води відійшли раніше, 23-го. В цей час Дмитро був на заробітках в Польщі. Результати УЗД були хороші, лікарі рекомендували самостійні пологи.

Кілька годин рідні не знали, що відбувається з Оксаною. А вже ввечері з пологового будинку подзвонили і повідомили, що вона померла, а за життя її доньки борються. Рідні поїхали в лікарню. Виявилося, що жінці зробили кесарів розтин, після якого вона померла.

"Близько шостої вечора приїхала швидка допомога з Херсона. Тоді лікар сказав, мовляв, що ж ви робите, у вас тут дитину просто нічим рятувати! Херсонські лікарі намагалися врятувати дочку, близько 23 повезли її в Херсон в дитячу обласну лікарню, а під ранок померла і вона. Так в один день ми оформляли свідоцтво про народження дочки і про смерть", - розповів Дмитро.

Ходять чутки, що в той день було 25-річчя весілля головного лікаря лікарні і його дружини, яка працює там же. І нібито вони відзначали ювілей на роботі, тому і не догледіли за породіллею.

"Упевнений, якби лікар-гінеколог тоді була поруч з Оксаною, а не відзначала річницю, то такого не сталося б", - вважає вдівець.

Медики свою провину заперечують. За їх словами у породіллі відкрилася кровотеча після кесаревого розтину, зупинити яку вони не змогли. У жінки, за словами лікарів, виникла алергічна реакція на препарати для зупинки кровотечі. Розслідуванням смерті матері і дитини займається поліція.

Як повідомляв "Апостроф", минулої весни під Запоріжжям сталася жахлива НП в пологовому будинку, в результаті чого померли 34-річна породілля і її новонароджена дитина.