RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Миколаєві по-звірячому вбили відомого історика: фото

Вранці в п'ятницю, 14 травня, у власній квартирі багатоповерхівки в центрі міста Миколаєва виявили мертвим відомого історика, доцента Миколаївського навчального Центру Одеської державної юридичної академії Володимира Щукіна.

Як повідомили в прес-службі ГУНП Миколаївської області, про цей випадок стало відомо від сусіда загиблого, який побачив прочинені двері в його квартиру і лежачого на підлозі господаря.

"Експерт, оглянувши тіло 67-річного чоловіка, виявив тілесні ушкодження голови і ножові поранення", - уточнили в прес-службі.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

За даними місцевого видання Новини-N, в квартирі будинку на Центральному проспекті в Миколаєві з ножовими пораненнями було знайдено кандидат історичних наук, доцент Володимир Володимирович Щукін.

Він працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, пізніше був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії. Сферою його досліджень були зокрема трагічні події Голокосту на території сучасної Миколаївської області.

Володимир Щукін був автором понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.

Обставини загибелі 67-річного Володимира Щукіна в виданні порівнюють з вбивством ще одного історика з Миколаєва Миколи Шитюк, який був науковим керівником кандидатської дисертації Щукіна. У вересні 2018 року Шитюк виявили з ножем в спині в орендованій квартирі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові сталося подвійне вбивство - в квартирі виявили вбитими молодого викладача Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова і його дівчину.