Скандал з українкою, яку з дітьми не пустили в Стамбул: прикордонники назвали причину

У мешканки Харкова, яка разом з дітьми викинула українські паспорти після відмови в перетині кордону для вильоту в Стамбул, не були належним чином оформлені документи.

Про це повідомив помічник начальника Харківського прикордонного загону, керівник прес-служби Максим Бояр в коментарі телеканалу "Об'єктив".

За його словами громадянка України, яка мала намір здійснити міжнародний авіапереліт рейсом "Харків - Стамбул" з двома дітьми, не надала прикордонникам нотаріально завірений дозвіл на виїзд дітей за кордон від другого з батьків.

"Ця згода не потрібна, якщо другий з батьків є іноземцем (і це підтверджується свідоцтвом про народження дитини, в якому прописано, що він іноземець), або якщо в паспорті для виїзду за кордон стоїть позначка, що дитина виїжджає на постійне місце проживання за кордон ", - уточнив Максим Бояр.

Він також уточнив, що при проходженні паспортного контролю, ніяких скандалів не виникало, і висловив думку, що викидання паспорта громадянина України є обурливим випадком.


Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харківській області місцеві жителі допомогли прикордонникам зупинити російського підлітка, який незаконно перетнув державний кордон з РФ в Україну.