RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

1 жовтня

Всі новини

У лікарні українку з візком "засмоктало" в апарат МРТ: фото

В одеській приватній клініці стався серйозний інцидент з пацієнткою з обмеженими можливостями - жінку, яка пересувається на візку, буквально затягнуло в апарат магніто-резонансної томографії (МРТ).

Про це повідомляє ТСН.

Надзвичайна подія сталася в медичному закладі в Одесі на вулиці Космонавтів, 10 у середу, 2 червня. Через необережність особи, яка супроваджувала пацієнтку, сильне магнітне поле апарату буквально засмоктало інвалідний візок разом з жінкою. Пацієнтка клініки і працівниця медустанови отримали травми.

"Жінка, яка привезла і супроводжувала пацієнтаку на металевому кріслі, ймовірно, не усвідомила, що техніку безпеки потрібно дотримуватися і після проведення процедури. Коли вона вирішила вкотити крісло в приміщення, де стоїть томограф і підкотити його ближче до пацієнта, щоб потім перемістити його на крісло - томограф втягнув це крісло силою магнітного поля ", - розповів юрист медустанови, адвокат Анатолій Богачов.

За словами адвоката, клініка проводила передбачений законодавством інструктаж перед проведенням процедури, який клієнти засвідчили своїми підписами.

У свою чергу потерпіла попросила вибачення за порушення техніки безпеки. В результаті інциденту також пошкоджено томограф вартістю понад 100 тисяч доларів. Клініка обіцяє підрахувати збитки згодом.

Як повідомляв "Апостроф", 3 червня в Дніпрі стався трагічний випадок з онкохворою пацієнткою, в якої був коронавірус. Жінка викинулася з вікна палати лікарні.