"Колл-центр на зоні": на Донбасі ув'язнені прямо з камери обманювали українців, фото

Поліція викрила трьох в'язнів одного зі слідчих ізоляторів Донецької області, які організували "бізнес" за допомогою шахрайських схем.

Про це повідомляє поліція області.

Троє чоловіків у віці 32-39 років, з початку 2021 року за телефоном виманювали у українців гроші за неіснуючі товари і послуги з міжміської доставки вантажів.

Шахраї реєструвалися на сайті перевезень. Отримавши замовлення, вони посилали для підтвердження фото водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, використовуючи скан-копії чужих документів.

Далі вони повідомляли замовнику, що вантаж виїхав і починали виманювати у нього гроші під різними приводами. Аферисти підходили до справи з усією серйозністю: під час розмови чоловіки імітували звуки вулиці і сигнали автомобілів.

У фігурантів під час обшуків вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та чорнові записи. Все це підтверджує їх незаконну діяльність. Чоловікам оголосили про підозру у вчиненні восьми епізодів шахрайства.

Відзначається, що тепер шахраям, які і так перебувають під вартою за свої злочини (тяжкі тілесні ушкодження, наркообіг, викрадення, серійні крадіжки), загрожує ще один термін - від трьох до восьми років.

Раніше "Апостроф" описував 7 схем мобільного шахрайства в Україні і розповідав, в чому їх суть і як не стати жертвою.