RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пошуки дитини на Говерлі: рятувальник назвав три версії, що могло статися з 6-річним хлопчиком

Начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації, полковник Тарас Кочкодан розповів про рятувальну операцію на Говерлі за пошуками 6-річного Олексія Стефанціва, який загубився у Карпатах на горі Говерла в суботу, 14 серпня. Рятувальник назвав три ймовірні версії, що могло статися з ним.

Про це він повідомив "Суспільне Карпати".

За словами Кочкодана, наразі на місті працюють 8 пошукових груп: 4 з них обстежують місцевість, ще 4 вже повернулися та пересилають інформацію з GPS-трекерів з обстеженої місцевості.

"Цю інформацію ми збираємо в одну систему, аналізуємо. Будемо ставити нові завдання та розширюємо зону пошуків. Дамо рятувальникам можливість відпочити та продовжити площу", - сказав він.

Як зазначив начальник відділу реагування на НС, рятувальники обстежуватимуть колиби, в яких могла сховатися дитина. Наразі опрацьовують різні версії, у тому числі за свідченнями людей.

"Ймовірно, хлопчик міг залишитися в лісі, можливо, травмувався або заснув. Там є різні небезпечні місця, ущелини, вода, іноді падає каміння, є коріння, яким покрита територія. Це все могло спричинити травмування. Також ніч була холодна, температура +8°C, тому можемо усвідомити стан дитини, і як вона себе почувала вночі", - розповів він.

Нагадаємо, батьки 6-річного Олексія пояснили, за яких обставин загубився хлопчик.

"Апостроф" зібрав все, що відомо на даний момент про пошуки Олексія Стефанціва: На Говерлі другу добу шукають 6-річного хлопчика: всі подробиці НП