RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Обстріл багатоповерхового житлового будинку на Донбасі: з'явилися нові подробиці і відео

У Луганській області проросійські бойовики накрили селище Трьохізбенка потужним артилерійським вогнем, в результаті чого багатоповерхівка стала непридатною для житла.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Артилерійський наліт на п'ятиповерховий будинок, в якому живе п'ять сімей, тривав близько пів години. Найбільші ушкодження - на нижніх поверхах. Один снаряд вибухнув прямо під вікном квартири Олександра, коли чоловік вийшов з балкона на кухню. Він кинувся в кімнату і прикрив своїм тілом дружину від осколків скла, що посипалися з вікна.

Обстеження фахівців показало, що секції панельного будинку вже змістилися. Ще один артилерійський удар може його остаточно зруйнувати. До приходу холодів місцева влада вирішила хоча б засклити вікна.

Також розглядається можливість відселення сім'ї, житло якої найбільше постраждало від обстрілу. Для цього військово-цивільна адміністрація в місті Щастя збирається купити нову квартиру.

Спостерігачі місії ОБСЄ обстежують місце обстрілу, щоб скласти ще одну доповідь про нове порушення режиму тиші.

Раніше ми писали, що в четвер, 9 вересня, на Донбасі російські окупанти 12 раз порушили режим припинення вогню, ЗСУ зазнали втрат.