RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Харкові скандал в дитячій лікарні: дівчинку прив'язували колготами і не пускали маму

Харків'янка звинуватила медиків з обласної дитячої клінічної інфекційної лікарні в знущанні над своєю дочкою.

Про це пише NewsRoom.

Як розповіла Дар'я, її дочку госпіталізували до лікарні із запаленням легенів. Через низький рівень сатурації дитину помістили в реанімацію, а матері заборонили бачитися з дочкою.

"Мені відразу ж сказали, що знаходиться мамі в реанімації не можна. Я відмовилася виписуватися з лікарні і ксі 10 днів до 6 вересня лежала у відділенні. Мені важливо було бути поруч. Ми почали благати знайомих і друзів, хто пов'язаний з ОДКІБ, допомогти побачити дитину. На цьому етапі мені вдалося заглянути в двері і півхвилини подивитися на дитину, щоб вона мене не бачила. Також поспілкувавшись з юристами, нам сказали, що заборонити відвідування дитини в реанімації не мають права", - розповіла мама Аліси, яка потрапила до обласної лікарні.

За словами жінки, її "боротьба" з лікарями тривала 4 дні, після чого вона змогла побачити свою дочку в лікарні. В один із днів Дар'я почула з палати, де лежала її дитина, крик: "Не прив'язуйте мене ... Не треба, будь ласка".

Жінка повернулася до палати, включила камеру смартфона і побачила в ліжечку з Алісою дитячі колготки. Дочка розповіла, що її прив'язували колготками, і цю інформацію пізніше підтвердила медсестра.

Лікарі пояснили, що використовували колготки для того, щоб зафіксувати дитини під час проведення процедур.

На скандал відреагував співробітник ОДКІБ Дмитро Шарайкін, який був на чергуванні в той день. Лікар звинуватив Дар'ю в маніпуляції і розповів, що жінка не переживала за здоров'я своєї дитини і уся її увага була сконцентрована лише на смартфоні.

"Хто-небудь з вас, розумники, поцікавиться у другої сторони історії, у персоналу даного відділення, як насправді було? Як поводилася мама, що вона робила, коли потрапила до дитини, чим займалася? Будь-яка мати, так довго прориватися до дитині, не відійде від неї ні на крок. І у неї думки не виникне втрачати час на вибір ракурсу для кращої фотки. А ця інстасамка телефон з рук не випускала, і замість того, щоб з дитиною розмовляти - теж йому в руки телефон (дала - ред.)", - відреагував Шарайкін.

Фахівець також зазначив, що колготки досить м'які і при фіксації ніяк не шкодять дитині. Шарайкін нагадав, що лікарям вдалося вилікувати у дитини важку форму пневмонії, проте мати про це не згадує.

Головлікар ОДКІБ Дмитро Кухар в коментарі журналістам повідомив, що Дар'я ніяких претензій до лікарні не пред'являла. Більш того, по завершенню лікування жінка написала заяву, в якій вказала, що процедурами вона задоволена і скарг на медиків у неї немає.

"Тут потрібно розуміти, що вона блогер і це її хліб. Вона ж не написала в блозі, що з неї вимагали гроші за лікування, що їй самій довелося купувати ліки або про те, що в лікарні погано годували. Нічого цього немає. Вона вирішила в іншому напрямку розвинути тему", - додав Кухар і зазначив, що фіксація дітей в ліжку - популярна практика.

Раніше ми розповідали, що в Хмельницькому масово отруїлися діти.