RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Під Дніпром в рабстві тримали десятки людей: подробиці і фото

На Дніпропетровщині співробітники міграційної поліції звільнили з трудового рабства 60 українців.

Людей з різних областей країни вербували для сезонних робіт на полі, пропонували пристойну оплату. Однак насправді заробітчани отримували тільки частину обіцяних коштів, а жити доводилось у бараках, пише офіційний сайт Національної поліції.

Як повідомили правоохоронці, затримано три особи 64, 50 та 40 років. Фермери є власниками 500 га землі у Петриківському та Магдалинівському районах Дніпропетровської області.

Наразі правоохоронці шукають ще двох осіб, причетних до торгівлі людьми.

Затриманим горе-фермерам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Їм загрожує ув’язнення від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Трудове рабство на Дніпропетровщині, баракиФото: npu.gov.ua

“19 вересня за місцями їхнього мешкання, роботи та в автомобілях відбулися обшуки за участі поліцейських управління карного розшуку за силової підтримки спецпідрозділу КОРД.

В результаті правоохоронці вилучили зброю, набої, паспорти робітників, документацію, банківські картки, гроші та три автомобілі.

На момент слідчих заходів у бараках перебували 60 осіб, які піддавалися трудовій експлуатації“, - повідомили в Нацполіції.

Трудове рабство на Дніпропетровщині, зброяФото: npu.gov.ua

Крім підозри у торгівлі людьми проти затриманих відкрито кримінальне провадження за фактом зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося про те, що поліцейські затримали групу осіб, які утримували 120 людей у трудовому рабстві. Жертв підшуковували на залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси.