RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні помер відомий соціолог

У неділю, 31 жовтня, стало відомо про смерть українського соціолога і президента Київського міжнародного інституту соціології Валерія Хмелька. Серце 82-річного чоловіка зупинилося 30 жовтня після тривалої тяжкої хвороби.

Про це повідомив генеральний директор КМІС Володимир Паніотто на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора пішов із життя мій близький друг видний соціолог Валерій Хмелько. Він був дуже хворий останніми роками, але це все одно несподівано. Співробітники КМІСу висловлюють щире співчуття його родині", - написав Паніотто.

Інформація про час та місце поховання поки відсутня.

Валерій Хмелько – доктор філософських наук, професор, спеціаліст з макросоціології, соціології особистості, електоральної соціології. Закінчив аспірантуру (1974) Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка.

З 1992 по 2009 рік – засновник та завідувач кафедри соціології, потім – декан факультету, потім знову завідуючий кафедрою та професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", з 1992 року і до 2021 року співзасновник та президент "Київського міжнародного інституту соціології".

Раніше ми писали про те, що 21 березня померла Ірина Бекешкіна - соціолог і директор фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.