У Львові зловили міжнародну банду грабіжників - гроші вкладали у наркобізнес: фото

Служба безпеки України припинила діяльність міжнародної злочинної групи, яка займалася фінансовими махінаціями і наркобізнесом в ЄС.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники викрадали гроші у громадян ЄС, а надалі використали ці фінанси у сфері наркоторгівлі. За попередньою інформацією, збитки від діяльності групи становлять мільйони євро.

"Група діяла протягом двох років і складалася з 11 осіб. Зловмисники "спеціалізувалися" на пограбуваннях банківських терміналів. Зокрема, через спеціальні технічні засоби. Одна "реалізація" зловмисників приносила їм близько 500 тис. євро "доходів", - наголошується у відомстві. .

Останній злочин було зафіксовано на території Королівства Нідерланди. Там вони вкладали вкрадені гроші у наркобізнес. Передача здійснювалася партіями по півкілограма. Окрім кокаїну, зловмисники торгували й іншими наркотичними засобами.

У Львові оперативники СБУ затримали ділків на місці злочину: під час чергової реалізації 200 грн. кокаїну вартістю 500 тис. грн.

Трьом учасникам групи повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели 19 санкціонованих обшуків на території Львівської, Одеської та Волинської областей. Вилучено: наркотики на 1,3 млн грн, зброю та кошти на суму понад півмільйона гривень.

Раніше "Апостроф" писав, що на Петропавлівській Борщагівці під Києвом було затримано серійного грабіжника квіткових магазинів.