RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі пенсіонера катували кип'ятильником та спалили живцем: фото з місця вбивства

Мешканець села Новотроїцьке, Волноваського району, що на Донеччині, разом із трьома своїми спільниками закатували і жорстоко вбили чоловіка похилого віку.

Про це йдеться на сайті Донецької обласної прокуратури.

Подія сталася 12 травня 2021 року, але досудове розслідування було завершено лише у п’ятницю, 3 грудня.

Повідомляється, що 36-річний чоловік, разом з трьома співучасниками обманним шляхом зайшли до будинку 90-річного пенсіонера, що мешкав у селі Трудове. Злочинці зв’язали чоловіка та вимагали гроші і коштовності. Аби потерпілий розповів, де лежать цінні речі, його били залізною палицею та катували розігрітим кип’ятильником. Домігшись свого, злочинці закидали жертву ганчірками та підпалили. Заволодівши грошима у сумі 1500 грн, столовими виробами і ювілейними медалями, фігуранти з місця злочину зникли.

Стало відомо, що через два місяці після скоєння вбивства, 20 липня 2021 року, злочинець увірваться до помешкання 60-річної мешканки м. Краматорська, якій нещодавно допомагав з ремонтом, та почав вимагати гроші. Коли жінка відмовилася їх давати, чоловік двічі вдарив її молотком та задушив. Із собою забрав речі та гроші у розмірі 10 300 грн.

Чоловік звинувачується у скоєнні двох умисних жорстоких вбивств та розбійних нападів з метою заволодіння майном потерпілих (п. п. 4, 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" розповідав про загадкову смерть українки в Італії.