RU  UA

Розстріл у Дніпрі: ексглава розвідки пояснив, хто відповідальний за трагедію

Розстріл військовослужбовців у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу став можливий, оскільки керівництво підрозділу, яке забезпечувало охорону особливо важливого об’єкту, не напрацювало модель контролю за своїми підлеглими.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

“Це стратегічний об’єкт, він має особливий статус, цілком таємний. Якраз ті засоби, які виробляються там, особливої важливості, як для держави, так і для світових проєктів, наприклад, серійне виробництво супутників та космічних систем “Зеніт”. Тобто ті проєкти, які мають світове значення”, – зазначає Маломуж.

Саме тому, за словами Маломужа, особовий склад проходить, який охороняє підприємство, проходить ретельну перевірку.

“Там підбір надзвичайно високий. І психологічний, і професійний, і моральний. Перевіряється біографія людей ще до служби. Тобто на таких важливих об’єктах контролюється кожний військовослужбовець. Насамперед відповідає командир підрозділу, заступник по виховній і психологічній роботі, психологи, і ті хто контролюють отримання зброї, сдачу зброї, і знаходження військовослужбовця з автоматом, наприклад, з набоями, мають здійснювати - ред.) особливий режим його контролю”, – підкреслив Маломуж.

Нагадаємо, дніпровський стрілок у деталях розповів про вбивство п'яти людей. У Мережі з'явилося відео розстрілу нацгвардійцем товаришів по службі.