RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Імітація теракту: у СБУ прокоментували вибух під міськрадою у Кривому Розі

Вдень 10 лютого у Кривому Розі під будівлею міськради прогримів вибух. Пізніше виявилося, що Служба безпеки України та екстрені служби міста таким чином проводили навчання.

Про це заявив речник СБУ Артем Дехтяренко у коментарі сайту Українська правда.

"10 лютого антитерористичний центр при СБУ провів спецтренування у мерії Кривого Рогу. З метою максимально наближених умов до надзвичайної події в дію привели імітаційний вибуховий пристрій. За результатами спецтренування буде дано оцінку дій кожного із суб'єктів боротьби з тероризмом та надано рекомендації щодо вдосконалення алгоритму дій", – йдеться у поясненні СБУ.

Він також пояснив, що останнім часом фіксується збільшення хибних повідомлень про мінування органів влади, об'єктів критичної інфраструктури та соціальної сфери, а Антитерористичний центр при СБУ постійно звертає увагу на перевірку рівня терористичної захищеності об'єктів.

Інформацію про навчання підтвердили на сайті СВОІ:

"За легендою, вибуховий пристрій у посилці на ім'я Юрія Вілкула приніс у будівлю кур'єр Нової пошти. Відправник нібито був із Білорусі. Муніципальна гвардія винесла коробку на вулицю, але викликала екстрені служби лише через 20 хвилин. Якби це була справжня бомба, могло б статися непоправне", - розповіли у виданні.

Після цього у ДСНС Кривого Рогу вирішили нагадати українцям про те, що потрібно робити у разі виявлення підозрілих предметів. Там уточнили, що знахідку не можна чіпати чи відкривати. Далі потрібно зафіксувати точний час, відійти від місця, викликати спеціально підготовлених фахівців ДСНС і не допускати сторонніх осіб до підозрілих предметів.


Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у чотириповерховому будинку у Запоріжжі стався вибух газоповітряної суміші. В результаті було знесено несучі стіни в межах під'їзду, одна людина загинула, ще двоє - отримали поранення.