RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вагітна українка померла від COVID-19 - мати звинувачує лікарів: фото, відео та всі деталі трагедії

У Закарпатській області через коронавірус померла 23-річна місцева мешканка - її мати звинуватила персонал лікарні в недбалості.

Про це повідомляє "Суспільне".

Марія Греснюк перебувала на 4-му місяці вагітності, коли опинилася у лікарні. За словами родичів, вона 8 днів перебувала на стаціонарі, після чого у неї було вражено легень на 90%, а лікарі не надали їй своєчасної медичної допомоги.

Мати дівчини Неля Стасишена звинуватила персонал клініки в недбалості. На своїй сторінці у Facebook жінка написала, що доньку було вакциновано, а її COVID-сертифікат не є фальшивим.

Фото: Facebook / Неля Стасишена

Фото: Facebook / Неля Стасишена

Фото: Facebook / Неля Стасишена

Фото: Facebook / Неля Стасишена

"Ми стверджуємо, що дочка самостійно звернулася до лікарні відразу, як піднялася температура, самолікуванням ми не займалися, оскільки вона була на четвертому місяці вагітності. У реанімацію у важкому стані вона потрапила після восьми днів перебування у гінекології, де їй не надали своєчасне повноцінне лікування. Задля недопущення "зам’яття" справи велике прохання якомога більше поширити дану інформацію для проведення повноцінного розслідування", - пише мати покійної.

Тим часом, медичний директор Закарпатської обласної лікарні імені Новака Василь Стрижак повідомив, що дівчина була у вкрай тяжкому стані, а лікарі не могли впоратися через тяжкість її стану. В обласній прокуратурі заявили, що жодних заяв від рідних Греснюк до них не надходило, а директор Ужгородського пологового будинку Олег Онопка відмовився давати коментарі ЗМІ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Польщі померла 37-річна вагітна жінка - у неї виявили ще й коронавірус, проте лікарі відмовилися робити їй аборт.