Приват24, Ощадбанк і не тільки: Україна стала жертвою нової DDoS-атаки

Увечері 15 лютого в Україні перестали працювати сайт та додаток Приват24, сайт та додаток Ощадбанку, а також портали Міністерства оборони та Збройних сил України.

"Апостроф" зібрав усю інформацію про збої у роботі українських сервісів.

Що стало причиною глобального збою

Центр інформаційної безпеки при РНБО заявив про DDoS-атаку на сайти, що стало причиною збою.

"Протягом останніх годин Приватбанк знаходиться під масованою DDS-атакою. Користувачі Приват24 повідомляють про проблеми з платежами та з роботою додатку. Деяким користувачам зовсім не вдається зайти до Приват24, інші не відображають баланс і останні транзакції", - йдеться в повідомленні.

Там же зазначають, що у Приваті запевняють, що жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно програми Приват24. Інші фінансові операції виконуються у звичайному режимі.

"У роботі Ощадбанку також спостерігаються збої, інтернет-банкінг не працює. Також атакувалися сайти Міноборони та ЗСУ. Не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних пакостей, адже за великим рахунком його агресивні плани не спрацьовують", - додали в центрі.

О 19:30 роботу сервісів "Приватбанку" та "Ощадбанку" після DDoS-атаки було відновлено.

Збій у Приват24

Близько 17:00 користувачі з усіх куточків країни почали скаржитися на те, що не можуть увійти на сайт Приватбанку та скористатись мобільним додатком Приват24.

Близько 18.00 клієнти почали повідомляти, що робота онлайн-банкінгу відновилася, але все ще є збої.

Водночас, у банкоматів почали збиратися черги ще задовго до збою. Вдень люди отримували СМС-повідомлення про те, що банкомати не працюватимуть, що могло стати приводом для паніки.

Фото: Скріншот

Фото: Скріншот

Фото: Скріншот

Збій у Ощадбанку

Клієнти Ощадбанку також почали скаржитися на збої у роботі банкоматів та онлайн-банкінгу від Ощада. Деякі користувачі повідомляють "Апострофу" про те, що термінали "Ощадбанку" не працюють у магазинах.

Збій на державних сайтах та порталах

Сайт Міноборони та портал ЗСУ також перебувають під хакерською атакою. На них просто не пускає.

Фото: Скріншот

Фото: Скріншот

Раніше "Апостроф" повідомляв про збій у роботі сайту Міноборони та Приват24.