RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Постраждали десятки тисяч українців: силовики викрили велику схему розкрадання з банківських карток

В Україні викрили велику схему розкрадання з банківських карток. Шахраї ошукали десятки тисяч постраждалих за допомогою фальшивих сервісів поповнення мобільних рахунків на п'ять мільйонів гривень. Зловмисникам загрожує до восьми років ув'язнення.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Організатор схеми створив та адміністрував понад 40 фішингових вебресурсів для отримання даних банківських карток громадян. Загалом до злочинної групи входили п'ять осіб.

При спробі поповнити мобільний рахунок або зробити грошовий переказ, користувачі вводили дані банківських карток на фішингових сайтах. Таким чином, зловмисник дізнався платіжні дані понад 70 тисяч людей, гроші яких потім привласнив.

Інші учасники банди знімали гроші та здійснювали перекази викрадених коштів, одержуючи відсоток від “прибутку”.

За попередніми даними, збитки, завдані потерпілим, сягають понад 5 мільйонів гривень.

Під час обшуку за місцем проживання фігурантів було вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, флешки, банківські картки та понад 2 мільйони гривень готівкою.

Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) та ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам може загрожувати до восьми років ув'язнення.

Раніше ми розповіли про нову схему шахраїв, яка ґрунтується на можливості нібито отримати допомогу від держави у розмірі 1000 гривень.