RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Підірвав міст разом із собою: у Генічеську український воїн зупиняв окупантів ціною життя

Росія розпочала масштабну війну проти України. Вторгнення російських військ зафіксовано на Донбасі, а також у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській, Херсонській, Одеській та Житомирській областях. Одним із найважчих місць на карті України став Кримський перешийок – там український боєць Віталій Скакун підірвав Генічеський автомобільний міст ціною власного життя.

Росія бомбить українські міста, йдуть важкі бої: всі подробиці масштабної війни

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Одним із перших ворога на Кримському перешийку зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоб зупинити просування танкової колони, було ухвалено рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту.

"Виконати це завдання визвався інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст був замінований, але піти звідти він не встиг. За словами побратимів, Віталій вийшов на зв'язок і повідомив про те, що підриває міст. Відразу ж пролунав вибух. Наш побратим загинув" , – розповіли у штабі.

Його героїчний вчинок значно сповільнив просування ворога, що дозволило підрозділу передислокуватися та організувати оборону.

Командування морської піхоти клопотатиме перед вищим командуванням про присвоєння матросу Віталію Скакуну державної нагороди.

"Російські окупанти, знайте, під вашими ногами горітиме земля! Ми боротимемося, поки живемо! І поки живі битимемося! ", - йдкться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", у Генічеську місцева мешканка дала відсіч російським окупантам. Вона попросила їх покласти собі в кишеню соняшникове насіння, щоб вони проросли, коли "ви тут ляжете". Після цього нагадала їм, що вони прийшли на чужу землю, і "з цього дня вони прокляті".