Російські нацисти під Києвом застрелили українського фізика-експериментатора

У Ворзелі Київської області російські нацисти розстріляли фізика-експериментатора, заступника директора Інституту фізики напівпровідників імені Вадима Лашкарьова НАН України Василя Кладька.

Про це повідомила пресслужба Національної академії наук України.

“Відділення фізики та астрономії НАН України із глибоким сумом повідомляє, що 13 березня ц.р. у Ворзелі російські окупанти варварськи розстріляли чудового фізика-експериментатора, багаторічного завідувача відділу та заступника директора Інституту фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, лауреата Державної премії України в галузі науки та техніки, премії ім. В.Є. Лашкарьова НАН України, професора, члена-кореспондента НАН України Василя Петровича Кладька”, – йдеться у повідомленні.

Василь Петрович Кладько Фото: НАНУ

Зазначається, що 65-річний Кладько виїхав до Ворзеля, щоб евакуювати звідти сім'ю. Через погіршення ситуації його дружина та онуки встигли поїхати, а глава сім'ї не зміг покинути Ворзель до приходу окупантів.

"А далі сталося те, що сталося, і причини цього, окрім їхніх намірів знищення України та українців, невідомі", – написали у НАН.

Раніше ми публікували фото та відео евакуації десятків дітей з Ворзеля та Бучі до Києва.