RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти захопили у Маріуполі екіпажі двох цивільних суден

На території Маріупольського морського торгівельного порту російські окупанти взяли в полон більше десяти моряків цивільного вантажного судна, серед них українці.

Про це розповіла уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.

Повідомляється, що теплоходи «Аzburg» під прапором Домініки та «Lady Augusta» під прапором Ямайки прибули в Україну да два дні до початку війни для завантаження металопродукцією.

Після артилерійських та мінометних обстрілів території порту з боку РФ, вантажні роботи були призупинені. Третього квітня внаслідок влучання двох мінометних снарядів у навігаційний мостик на судні "Аzburg" повилітало скло та частково пошкоджена навігаційна апаратура. Наступного дня у машинне відділення влучив бойовий снаряд та вибухнув всередині, внаслідок чого почалася пожежа у машинному відділенні та травмовано моториста, якого пізніше доставили до лікарні та надали необхідну медичну допомогу.

10 квітня членів екіпажу двох суден: "Аzburg" - 12 моряків є громадянами України та "Lady Augusta", екіпаж якого складається із громадян Сирії, їхня кількість не відома, окупанти захопили в полон та вивезли до тимчасово окупованого Донецька.

Раніше ми писали, що Україні вдалося звільнити 86 бійців ЗСУ.