До 500 загиблих на день: Арахамія розповів про військові втрати України

Протягом останніх двох тижнів втрати українських бійців значно зросли – проти сотні загиблих на початку місяця, про що заявляв Володимир Зеленський, наразі за незалежність України своє життя віддає близько п'ятисот мужніх воїнів

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія під час візиту у Вашингтон, інформує Axios.

За його словами, за останні тижні щодня на Донбасі та сході країни гине в середньому від 200 до 500 військових, при цьому приблизно стільки ж отримує важкі поранення.

"Україні не вистачає зброї та боєприпасів, щоб протистояти Росії в одній із найбільших битв XXI століття. У нас є люди, які навчені атакувати, контратакувати, але для цього нам потрібна зброя", – сказав політик.

Він наголосив, що сили для боротьби з окупантами в України є – наразі призвали мільйон осіб і є можливість призвати іще два мільйони, але зброї катастрофічно не вистачає.

Крім того, Арахамія заявив, що попри заморожування переговорів із країною-агресором, українська делегація і він зокрема розмовляють зі своїми російськими візаві "один раз чи двічі на тиждень для перевірки, хоча обидві сторони ясно розуміють, що прямо зараз немає місця для переговорів".

"Наша переговорна позиція насправді досить слабка, тому ми не хочемо сідати за стіл переговорів, якщо знаходимося в такій позиції із втраченою територією", — зазначив він.

Варто зазначити, що Арахамія очолює українську делегацію у Вашингтоні, щоб збільшити темпи постачання зброї до України та визнати Росію державою-спонсором тероризму. За його словами, вони планують порушити цю тему в переговорах зі спікеркою Палати представників Ненсі Пелосі.

Раніше ми писали, що, за словами Арестовича, з початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України, наші війська втратили близько 10 тисяч воїнів.