RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Окупанти вивели деякі підрозділи з України після нищівних ударів ЗСУ: зведення Генштабу 18 червня

Станом на ранок 18 червня, на 115-ту добу героїчного протистояння України воєнному вторгненню Росії, окупанти відійшли від території Гірського, Берестового та Кодеми на Бахмутському напрямку після невдалого штурму. Також Збройні Сили України вивели з району ведення бойових дій російські підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу. Зафіксовано збільшення випадків дезертирства російських бойовиків.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

За даними Генштабу, російські військові зазнають значних втрат як в особовому складі, так і в техніці. Зокрема, протягом 17 червня ЗСУ знищили щонайменше 30 одиниць різної техніки та озброєння окупантів. Також активно підриваються склади боєприпасів ЗС РФ.

"Фіксується збільшення випадків дезертирства російських окупантів", - додали у повідомленні.

На Бахмутському напрямку, окупанти обстрілювали з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру та позиції українських воїнів в районах сел Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке. ЗСУ завдали значних втрат ворогу неподалік Гірського, Берестового та Кодеми, після чого загарбники відійшли.

Також Сили оборони України обстріляли позиції підрозділу 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ, які втратили багато бойовиків, їх виведено з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках змін немає. На Лиманському напрямку - теж, але є удари артилерією в районах Сидорового та Маяків.

На Харківському напрямку противник робить спроби стримування руху ЗСУ на держкордон України та у тил російського угруповання військ у Слов’янському напрямку. Окупанти планують прокладати додаткові залізничні гілки для відновлення маршрутів постачання залізничними шляхопроводами. Вони також обстріляли цивільну інфраструктуру в районах селищ Козача Лопань, Петрівка, Коробочкіне та Пришиб.

На Слов’янському напрямку зосереджуються основні ворожі сили на наступі до міста Слов’янськ, наразі тривають бої. Продовжуються систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. Біля Краснопілля окупанти мали спроби відновити штурм, тривають бойові дії.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донецькому напрямку основні зусилля ворога зосередженні на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Зокрема, на Сєвєродонецькому напрямку рашисти веде обстріл із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі біля Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Воронового. Також ведуться бої за Сєверодонецьк. Окупанти також безуспішно намагались вести штурмові дії за межами міста, щоб покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках не було активних боїв, але завдано ударів ствольною та реактивною артилерією у районах Кам’янки, Авдіївки, Опитного, Володимирівки, Новосілки та Щербаків.

На Південнобузькому напрямку противник обстріляв з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Широке, Благодатне, Шевченкове, Прибузьке та Тополине, щоб стримати ЗСУ. Він також не покидає спроб вдосконалити інженерне обладнання передових позицій та мінувати небезпечні ділянки вздовж річки Інгулець.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми писали, у суботу вранці, 18 червня, окупанти обстріляли Кременчук Полтавської області, ракети потрапили в інфраструктурні об'єкти, зокрема, в нафтопереробний завод.