RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Окупанти втягують Херсон до економічної системи РФ: стали відомі приклади

Російські окупанти планують відкрити в тимчасово окупованому Херсоні відділення російського банку Промзв'язок, що займає основну роль в обслуговуванні держоборон замовлення РФ. До того ж росіяни видають усім охочим одноразові виплати в рублях, що свідчить про примусову інтеграцію регіону в російську економічну систему.

Про це повідомив перший заступник голови в Херсонській обласній раді Юрій Соболевський.

Росіяни хочуть відкрити підсанкційний та відключений від системи SWIFT банк Промзв'язку в окупованому Херсоні, і вже зараз нарощують темпи видачі одноразової грошової допомоги в розмірі 10 000 рублів усім охочим. Водночас російські окупанти заблокували роботу українських фінустанов та заблокували можливість завозити готівкову гривну до регіону. Таким чином, країна-терорист Росія намагається інтегрувати Херсонщину у свою економічну систему.

Попри створені окупантами умови, більшість мешканців Херсонщини продовжують зберігати обіг гривні, що є своєрідною формою протесту проти російської окупації. Разом з цим набирають обертів і так звані "внутрішньополітичні" процеси, оскільки окупанти незадоволені некомпетентністю уже відомих колаборантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ розвивають наступ на Херсон та вже змусили російських окупантів відступити з раніше підготовлених оборонних позицій.

Також повідомлялося, що в Херсоні партизани підірвали авто проросійського активіста.