RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Окупанти ведуть масовані обстріли, але не просуваються на жодній із дільниць: зведення Генштабу 21 липня

Станом на 148-у добу героїчного протистояння українського народу повномасштабному вторгненню РФ ворог здійснює повітряну розвідку на кордонах Чернігівської та Сумської областей та обстрілює східні регіони України. При цьому, активних наступальних дій не було.

Читайте також: Окупанти втратили шість складів із боєприпасами за добу: куди завдавалися удари

Про це пише Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Так, на Волинському та Поліському напрямках ознак створення наступальних угруповань не виявлено.

В той же час, на Сіверському напрямку ворог продовжує здійснювати повітряну розвідку БпЛА в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку російські окупанти зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли райони населених пунктів Мосьпанове, Петрівка, Руські Тишки, Базаліївка, Печеніги, Циркуни, Питомник, Дементіївка, Коробочкине та Прудянка.

Також обстріли було зафіксовано і на Слов'янському напрямку, неподалік Дібровного, Краснопілля, Чепіля, Адамівки, Грушувахи та інших.

Окрім цьогоє, на Краматорському напрямку було здійснено артилерійські обстріли районів Краматорська, Сіверська, Григорівки, Званівки та Спірного. Противник веде штурмові дії поблизу Івано-Дар’ївки, бої тривають.

На Бахмутському напрямку бойові дії ворога спрямовані на створення умов для наступальних дій на Бахмут, а також на оволодіння територією Вуглегірської ТЕС. Було здійснено обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Роздолівка, Білогорівка, Покровське, Нова Кам’янка, Бахмут, Вершина, Новолуганське, Зайцеве, Торецьк та інших. Завдав авіаційних ударів по селах Вершина та Білогорівка.

В районі Новолуганського тривають бойові дії. Для викриття вогневих позицій Сил оборони на окремих напрямках ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські окупанти продовжують систематично обстрілювати цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Веселе, Уманське, Курахове, Новомихайлівка, Микільське, Вугледар, Золота Нива, Новопіль, Новомайорське, Полтавка, Червоне, Мала Токмачка, Новоандріївка та інших. Окрім цього, ворог завдав авіаударів неподалік Красногорівки та Солодкого. На окремих ділянках ворог удосконалює інженерне обладнання оборонних позицій.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні займаних позицій, в також проводить розвідку за допомогою БпЛА.

Ворог з танків, ствольної та реактивної артилерії систематично обстрілював цивільну інфраструктуру по лінії зіткнення в районах населених пунктів Апостолове, Миколаївка, Лепетиха, Червона Долина, Мурахівка, Благодатне, Прибузьке та Лимани.

Також, зберігається загроза завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на території України.

Повідомляється, що у військових частинах ЗС РФ спостерігається тенденція щодо звільнення значної частини особового складу, які проходили службу по короткострокових контрактах. Також, більшість військовослужбовців відмовляється подовжувати довготермінові контракти, дія яких закінчилась.

Раніше ми писали, що ворог може захопити два великі українські міста.