RU  UA

Окупанти ставлять у Херсоні загородзагони: що відбувається в місті та околицях

Крім того, що російські окупанти масово виселяють жителів Херсонщини з їхніх домівок та заселяють туди своїх військових, вони ще й створюють нелюдські умови для тих, хто на депортацію не погоджується. Окрім цього, росіяни створюють загородзагони, аби перешкодити відступу своїх же.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської обласної ради.

За його словами, ворог розширив перелік населених пунктів, із яких людям треба виїхати: тепер це вже Каховка, Нова Каховка, Олешки, та інші.

Читайте також: Окупанти перебувають у "мішку": які страшилки готує Кремль на випадок поразки у Херсоні

"Люди відмовляються, тому орки створюють нелюдські умови проживання. Закривають продуктові магазини, аптеки. Примусово евакуюють медичні заклади. Фактично знищують гуманітарне забезпечення. Роблять, щоб у людей не було іншого вибору, окрім погодитись на депортацію", - пояснив експерт.

Він додав, що за межами міста на деяких локаціях окупати створюють оборонні рубежі з бетону. Окрім цього, уночі з Херсону вивозять частину особового складу та ворожу техніку.

Соболевський наголосив, що до Херсону також привезли "мобіків" останньої хвилі, а також додатково перекидають Росгвардію – до чого вони готуються наразі невідомо.

"На початку використовувались для залякування місцевих, придушення мітингів. Карательні підрозділи. Зараз їх ставлять на 2,3 лінію оборони, щоб не давали відступати своїм підрозділам, які вже на нулі", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що творять росіяни на окупованій Херсонщині.