RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Дніпрі згорів центр для переселенців: фото та усі деталі

У першому Дніпровському центрі для вимушених переселенців сталося спалах старої електропроводки, що призвело до сильної пожежі, в результаті якої вигоріло практично все.

Про це повідомив волонтер Олег Браславець, який опікується питаннями даного шелтера.

За його словами, люди не постраждали. У той же час, вся техніка, меблі, обладнання, предмети побуту, включаючи ковдри, матраци, постільну білизну, особисті речі, а деякі гаджети і документи, були знищені вогнем.

Читайте також: Допомога переселенцям: українцям нагадали топ-10 корисних онлайн-ресурсів.

Волонтер зазначив, що приміщення під тимчасове безкоштовне житло для переселенців було взяте ним під особисту відповідальність, і тепер потрібно зробити повноцінний ремонт.

Сантехніку, дивани, стільці та кухню з холодильником надали батьки організації дітей-аутистів, яким необхідно відшкодувати збитки.

Людей, які знову залишилися без житла, поки що розселили по квартирах і ущільнили сусідні центри, зазначив Олег Браславець.

Водночас волонтер просить допомоги, як фінансової, так і будь-якими будівельними матеріалами, оскільки ремонт треба робити вкрай швидко через холоди.

Нагадаємо, що з листопада почав діяти оновлений порядок надання пільгових житлових кредитів вимушеним пересенцям 3% річних за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відновлення (KfW).