RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Прийшли складати протокол, а не виписувати повістку: у ТЦК прокоментували інцидент в лікарні Дрогобича

Представники Львівського ОТЦК та СП відреагували на інцидент в лікарні Дрогобича, де чоловік заявляв, що його нібито побили, а потім прийшли в лікарню виписувати повістку.

На інцидент відреагувала служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП в Telegram.

В ТЦК вирішили розповісти "короткий сценарій", який пояснює ситуацію з громадянином, що у палаті лікарні Дрогобича знімав військовослужбовців та кричав на них.

Як йдеться у повідомленні, двоє військовослужбовців, супроводжуючи юриста, прибули в лікарню з метою складання протоколу щодо відмови громадянина проходити військово-лікарську комісію (ВЛК). Наголошують, що прийшли не з метою виписувати повістку, як зазначав автор відео: "Так, повідомляємо, що громадянин напередодні відмовився від проходження ВЛК".

Представники Львівського ОТЦК та СП зауважують: лікарі надали дозвіл на спілкування з чоловіком, не було ніяких застережень з медичних причин.

"Натомість чоловік поводився неадекватно, ігнорував будь-які спроби діалогу з ним і провокував військовослужбовців на конфлікт. Наголошуємо, текстовий коментар, який громадянин розмістив на відео про те, що його нібито, побили військовослужбовці ТЦК і поліціянти, не відповідає дійсності", – коментують у ТЦК.

Мова про відео з наступним підписом: "ТЦК з поліцією побили. Людина потрапила в лікарню, тепер прийшли в лікарню і виписують повістку в місті Дрогобич".

На відео чоловік вимагав у працівників ТЦК показати свої документи, підвищував тон голосу та вимагав, щоб вони вийшли з палати.


Також в повідомленні Львівського ОТЦК та СП додають, що військовослужбовці пройшли важкі бої на Луганщині, Донеччині й Херсонщині. В ТЦК їх перевели за станом здоров’я: "Після такого вислуховувати відверті образи й знущання від чоловіків у тилу – особливо складно. Тому висловлюємо вдячність нашим військовослужбовцям за проявлене терпіння і, попри провокації, поведінку чітко в рамках закону".