RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Ексзаступниця голови Волинської ОВА під виглядом волонтерів переправляла ухилянтів за кордон

Колишню заступницю голови Волинської ОВА та ще сім її спільників підозрюють в організації схеми переправлення військовозобов'язаних за кордон під виглядом волонтерів.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

До складу злочинної організації, зокрема, входили керівники громадських організацій та підприємці. З серпня 2022 по квітень 2023 року під виглядом надання волонтерської допомоги ЗСУ вони переправили за кордонпонад 100 військовозобов’язаних в якості волонтерів. Дані про них вносились до системи "Шлях". Кожен з ухилянтів платив за послугу близько 5 тисяч доларів. Гроші передавали через посередників.

Всім підозрюваним обрано запобіжні заходи. Всім загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.


Прізвище колишньої чиновниці не називається, але у мережі пишуть, що мова йде про Мирославу Якимчук. Вона налагодила механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів. До схеми залучила директора місцевого благодійного фонду, який влаштовував чоловіків водіями міжнародних рейсів.

Раніше у Києві затримали адвоката, який допомагав громадянам призовного віку уникнути мобілізації. Такі послуги стартували від трьох тисяч доларів.