RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

"Ситуація дуже важка": що відбувається у Вугледарі та як росіяни знищують місто

У Вугледарі Донецької області спостерігається вкрай напружена ситуація. Ворог зміг зайти на околиці Вугледару, проте закріпитись росіянам не вдається, тому наразі там сіра зона. Разом з цим окупанти продовжують завдавати ударів по місту.

Матеріал підготував "Апостроф", посилаючись на джерела.

Блогер та волонтер Сергій Стерненко в соціальній мережі Х написав: "Такий сьогодні ранок у Вугледарі".

Він опублікував відео, як російські окупаційні війська намагаються знищити місто, завдаючи ударів.

"Ситуація критична, хоча воїни 72 бригади і роблять більше, аніж здатна людина", - коментує Стерненко.

Лейтенант Збройних Сил України з позивним "Алекс" в Telegram-каналі написав, що окупанти змогли зайти на околиці Вугледару:

"Як такого потужного накату не було, в місто вийшло проникнути дрібним штурмовим групам противника, тому можна зробити висновок, що в даний момент там сіра зона. Росіяни туди заходять, не можуть закріпитись, тому або відходять, або помирають. Ситуація на флангах навколо міста і далі складна".

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко вказав, за рахунок чого росіяни змогли рухатися у фланг:

"Вугледар. Раніше це місто було зручно обороняти, воно на висоті. Але з активним приходом на фронт КАБів, ворогу вдалося його зруйнувати, і рухатися у фланг. На жаль, КАБ і авіація - це єдине, що дозволяє ворожій піхоті рухатися".

Крім того, у понеділок, 23 вересня, командир відділення 24-го штурмового батальйону "Айдар" Станіслав Бунятов в Telegram писав, що ворог діє на виснаження і таким шляхом досягає результатів:

"Тактика «кліщів» та «мʼяса» працює безвідмовно, про високий професіоналізм піхоти говорити зараз складно, але подекуди підрозділи (росіян - "Апостроф") реально більш підготовлені ніж наші".

Він говорить, що у противника є можливість пробувати та експериментувати:

"У них є можливість експериментувати, пробувати протискати різні напрямки, дороги, стежки, залучати одноразових мотоциклістів та техніку у необмеженій кількості, саме так вони і просочились на окраїни самого Вугледару".

Раніше "Апостроф", також писав, що російські окупаційні війська мали часткове просування біля семи населених пунктів Донецької області.