RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

Окупанти посилили перевірки чоловіків на ТОТ Луганщини - ОВА

Після підписання указу про проведення осіннього призову до армії РФ на тимчасово окупованій території Луганщини окупанти посилили перевірки чоловіків.

Про це в Telegram-каналі написав голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, через оголошення осіннього призову в армію РФ з 1 жовтня на тимчасово окупованих територіях почали проводити посилені перевірки чоловіків:

"На окупованих територіях розуміють, що це звичайне узаконення примусової мобілізації. Посилені перевірки чоловіків вже розпочалися. Так, на трасах навколо Луганська зупиняють кожну автівку чи автобус, вимагаючи пред’явити військовий квиток із оновленою позначкою про облік".

Лисогор наголошує, що у разі її відсутності чоловіка відправляють у "подорож до військкомату". Це, за його словами, "у кращому випадку": "А в гіршому випадку – ще й початок процедури позбавлення громадянства рф. Потім – фронт".

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін підписав указ щодо проведення осіннього призову на військову службу - планує набрати в російську армію ще 133 тисячі росіян віком від 18 до 30 років.