Відмова від розкоші заради гуманності: компанія Volvo прийняла важливе рішення

Шведський автовиробник Volvo Cars планує до 2030 року повністю відмовитися від натуральної шкіряної оббивки салону своїх електрокарів, замінивши на альтернативні матеріали.

Про це повідомляє компанія Volvo Cars.

"Volvo Cars дотримується етичних принципів захисту тварин в своїх повністю електричних автомобілях. Починаючи з нового C40 Recharge, все нові повністю електричні моделі Volvo будуть повністю без шкіри", - йдеться в повідомленні.

Також компанія прагне щоб до 2025 року чверть матеріалів для їх авто складалися з компонентів, що переробляються, отриманих на основі біологічної сировини. Один з таких компонентів отримав назву Nordico - це тканина з перероблених компонентів, як пляшки з поліетилентерефталату, а також матеріалів з лісів в Швеції та Фінляндії та перероблених винних пробок.

Директор сказав, що пошук таких матеріалів, при виробництві яких не наноситься шкоди тваринам, буде складним, але це все одно не скасовує важливості поставленого для компанії завдання. Водночас вовняні матеріали будуть продовжувати закуповуватися у постачальників.

Volvo Cars - не перша компанія, яка відмовляється від шкіри в своїх машинах. Так, в 2019 році Тesla Inc. повідомила, що салон електромобіля Model 3 "на 100% складається не зі шкіри. Porsche теж запропонував безшкіряний спортивний автомобіль Taycan.

Крім того, Volvo планує повністю перейти на виробництво електрокарів до 2030 року.

Нагадаємо, за 23 години електрична вантажівка Volvo FH змогла подолати без підзарядки +1099 км, встановивши рекорд пробігу для електровантажівок.