RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як підготувати машину до снігової зими: 7 порад від автоекспертів

У вівторок, 23 листопада в Україні почав випадати перший сніг, а отже, зима вже близько. У зв'язку з цим у більшості автомобілістів виникає необхідність підготувати своїх "залізних коней" до холодів та морозів.

Експерти дали сім корисних порад щодо підготовки автомобілів до зими, повідомляє MotorMediaReview.

Якщо прогноз погоди обіцяє рясний сніг, потрібно відправитися на автомийку і добре вимити автомобіль. Бруд, що налип на кузов машини, погіршує процес утворення конденсату в холодну пору. Багато вологи тягне запотівання скла, і навіть зниження видимості. Та й прибрати сніг із налиплого чистого автомобіля буде значно простіше.

Далі потрібно завчасно підготуватися до незамерзання, адже різкі перепади температури можуть призвести до того, що вода у бачку замерзне та заблокує усі магістралі системи. Тому в погану погоду автомобіліст не зможе оперативно очистити вітрове скло, що дуже небезпечно на трасі або в темний час доби.

Перед настанням зими водіям варто перевірити щітки склоочисників. Експерти радять замінити старі двірники на нові. Ще один варіант - це самостійно заточити кромку гуми, що потріскалася. Це нескладно, при цьому термін служби щіток після процедури збільшується.

Крім того, необхідно подбати не лише про заміну шин, а й перевірити їх на міцність. Будь-які розриви або порізи у верхньому шарі протектора досить небезпечні.

Не варто забувати і про купівлю корисних пристосувань, які допоможуть перемогти ожеледицю та пробуксування в кучугурі. Йдеться про ланцюги протиковзання, а також про спеціальні ремені та браслети. При цьому з цими пристроями варто бути обережнішими, якщо на машині стоять легкосплавні колісні диски - ланцюги можуть зашкодити дорогі диски.

Ну, і насамкінець, ще дві поради: перед початком зими варто повернути в машину буксирувальний трос та рукавички, а також лопату. Також рекомендується обробити силіконовим мастилом всю гуму: ущільнювачі дверей, капота та кришки багажного відсіку – завдяки цьому вони не примерзатимуть. Замки та личинки дверей потрібно обробляти спеціальним спреєм, що захищає від замерзання вологи.

Раніше "Апостроф" називав найкращі марки автомобілів для української зими.