Названо ТОП-10 найбільш недооцінених спорткарів 2000-х років

Американські автоексперти склали рейтинг найбільш недооцінених спортивних автомобілів 2000-х років. Список очолили Mini Cooper S John Cooper Works GP, Subaru WRX та Mazda Miata NC1.

Про це пише HotCars.

2003 BMW E39 540i

Модель вироблялася в період з 1995 по 2003 рік і була оснащена 4,4-літровим двигуном V8, що розвивав майже 300 л. Крім добре збалансованого шасі, E39 540i також оснащувалася легкою алюмінієвою підвіскою, яка надавала цій марці спортивний характер.

2006 Toyota Celica

Toyota Celica 2006 - один з найдешевших спортивних автомобілів тієї епохи, який можна купити. Машина відома тим, що в неї одна з найкращих керованість та збалансованість, яку можна отримати за цю ціну.

2008 Chrysler 300 SRT8

Експерти назвали автомобіль одним із найбільш вражаючих спортивних седанів, будь-коли створених на американській землі. Він оснащений 6,4-літровим V8 потужністю 470 к.с., що дозволяє йому розганятися до 100 км за годину всього за 4,3 секунди.

2008 Dodge Challenger SXT

Машина має силовий агрегат V6, підключений до восьмиступінчастої автоматичної коробки з плавним перемиканням, яка передає 305 к.с. від 3,6-літрового силового агрегату на колеса. Відрізняється вражаючою економією палива.

Saturn ION Redline

Стандартний Saturn ION мав лише 2,2-літровий двигун потужністю 145 к.с. Саме цей додатковий приріст потужності утримував водіїв за кермом цієї неймовірної машини. Їздити на неї було не тільки весело, але й дуже захоплююче з шасі, яке було створено, щоб витримувати потужність двигуна.

Tesla Roadster

Перший автомобіль Tesla, випущений до досягнення компанією приголомшливого успіху. У своїй базовій версії електрокар оснащувався двигуном потужністю 248 л. Вишенькою на торті був величезний запас ходу, який дозволяв проїхати до 365 км на одній підзарядці.

2000 BMW E39 540i

Автомобіль оснащений 4,4-літровим двигуном V8, а його потужність досягає майже 300 л. Алюмінієва підвіска не тільки легка, але й здатна витримувати високу швидкість поворотів.

Mazda Miata NC1

Miata другого покоління вражає навіть за сучасними мірками. Водночас вона доступна за ціною на вторинному авторинку.

2002 Subaru WRX

Відрізняється незвичайним дизайном, який не всім до смаку. Однак, вона пропонує бездоганну продуктивність завдяки двигуну з турбонаддувом. Була доступна у кузовах седан або універсал.

Mini Cooper S John Cooper Works GP

Найшвидший з оригінальних малолітражних хетчбеків, відроджених BMW. Він також був зібраний вручну, мав радикальний обвіс, який поєднувався з готовою до треку підвіскою і величезною потужністю. Сьогодні він залишається сучасним Mini для любителів водіння.

Раніше на дорогах Києва помітили спорткар Porsche Boxster 25 Years з ексклюзивної ювілейної серії, що коштує близько 95 тисяч євро.