RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В Україні можуть дозволити садити підлітків за кермо: законопроект уже в Раді

Народні депутати подали до Верховної Ради України законопроєкт про внесення змін до законів щодо керування автомобілями - вони пропонують дозволити 16-річним українцям кермувати легковиками.

Читайте також: Штрафи за порушення правил дорожнього руху: у "Дія" з'явилася важлива функція для власників авто

Про це йдеться в тексті законопроєкта №8039.

Проєктом закону передбачено, що особам, які досягли 16-річного віку, потрібно дозволити кермувати легковими автомобілями (категорія В) з автоматичною коробкою передач, але винятково за нотаріально завіреної згоди батьків.

"Доповнити частину другу статті 15 Закону України "Про дорожній рух" (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, No 31, ст.338 із наступними змінами) після абзацу другого новими абзацами третім та четвертим такого змісту: автомобілями з автоматичною коробкою передач (категорії B) – особам, які досягли 16-річного віку за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників", - йдеться в законопроєкті.

Якщо ж автомобіль категорії В оснащений механічною коробкою передач, то ним можна буде керувати з 17 років: "автомобілями з механічною коробкою передач (категорії B) - особам, які досягли 17-річного віку за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників", - зазначили в документі.

Як уточнили нардепи, метою та завданням такого законопроєкту є підвищення правосвідомості молоді у сфері Правил дорожнього руху, що сприятиме посиленню безпеки на дорогах.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що треба знати про нові водійські права.