Хто представить Україну на Євробаченні-2019: з'явилися нові деталі

Рішення про виконавця, який представлятиме Україну на пісенному конкурсі "Євробачення" в 2019 році замість співачки MARUV (Анни Корсун), поки не прийнято.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник НСТУ Зураб Аласанія.

За його словами, переговори з MARUV тривали п'ять з половиною годин.

"НСТУ вважає, що цьогорічний Національний відбір до конкурсу Євробачення було проведено чесно. Але відбір викрив ще одну велику суспільну проблему, що лежить в політичній площині, а не в музичній: концертну діяльність багатьох артистів в країні-агресорі. І це викликало негативний резонанс у частині суспільства. І водночас — відстоювання результату, разом з відстоюванням такого права іншою частиною суспільства. А завданням Суспільного мовника зовсім не є розкол суспільства", - пише Аласанія.

За його словами, для уникнення політизації конкурсу, НСТУ прописало в угоді умови, які б сприяли врегулюванню цього питання.

"Зокрема: відмова представника України на міжнародному конкурсі від гастролей в РФ (три місяці після конкурсу). А також уважного ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні (решта умов, щодо прав, приміром - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейської Спілки Мовників)... Не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами. Таким чином, рішення про виконавця, який представлятиме Україну на Євробаченні поки не прийнято", - резюмував глава НСТУ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", співачка MARUV (Анна Корсун) прокоментувала відмову їхати на Євробачення-2019 і розповіла про складні переговори з НСТУ.