Щит від "русского мира": в мережі з'явилися фото іграшкових українців, відомих у всьому світі

Українцям представили нову незвичайну колекцію іграшок - це фігурки відомих українських літераторів, яких зобразили у вигляді бійців ЗСУ.

Світлини колекції опублікували на Facebook-сторінці "Теплі іграшки".

Творці іграшок пояснюють, що незвичайні фігурки задумали, як відповідь на культурну експансію держави-агресора Росії. Вони мають продемонструвати усьому цивілізованому світові, що українці - не малороси, як це подає російська пропаганда, а нація, який є ким пишатися.

У колекції 10 мініатюрних фігурок українських письменників, які стали бійцями на фронті. Разом - Літературна чота, або Воїни слова. Творці намагалися представити різні види військових спеціальностей. Кожну обирали, дивлячись на характер прототипа. Кожен із літераторів у новій іпостасі також отримав позивний.

Серед іграшок - гранатометник Тарас "Прометей" Шевченко, військовий медик Леся "Мавка" Українка, снайперка Ольга "Земля" Кобилянська, десантник Григорій "Фонтан" Сковорода та інші видатні митці.

Як писав "Апостроф" раніше, рік тому українців потішила колекція від "Теплих іграшок", у якій відомих політиків зобразили у вигляді простих українців. Серед них - пенсіонерка Юлія Тимошенко, шинкар Арсеній Яценюк, кондитер Петро Порошенко та інші.