RU  UA

Прибирання на Софійській не допомогло: поліція викликала на допит зірку хіп-хопу

Реперку Alyona Alyona викликали до поліції у справі по дрифтінгу на Софійській площі. Відому співачку допитають як свідка.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Фото повістки реперка оприлюднила у своєму Instagram. На допит по кримінальній справі правоохоронці викликали співачку на ранок 16 серпня.

Напередодні Alyona Alyona з волонтерами і чималою групою підтримки майже цілий день до пізнього вечора власноруч відчищала бруківку від слідів шин.

"Якщо вчора мій дірект просто тріщав від хейту, то сьогодні він тріщить від того, що люди, які хейтили, вибачаються і перепрошують за свої неадекватні слова. Я хочу сказати, що це найкайфовіша та найдивовижніша якість українців - уміти визнавати свої помилки і намагатися їх виправити, і бути просто людьми", - зазначила Alyona Alyona.

Утім вибачень замало. Мінкульт домагається штрафу для Red Bull за дрифт на Софійській площі. Глава відомства Олександр Ткаченко написав заяву до поліції. Він вимагає фінансово покарати компанію і усіх причетних, які "дозволили небезпечний дрифт у буферній зоні ЮНЕСКО".

Скандальні перегони відбувалися на Софійській площі 10 серпня близько сьомої ранку. Конфлікт виник, бо дозволу на зйомку не давала ані місцева влада, ані поліція, ані заповідник. Поліція розслідує справу як хуліганство. Винуватцям загрожує до п'яти років в'язниці.