Як гадати в ніч на 14 січня: найпопулярніші способи

Щедрий вечір, або ж Старий Новий рік, ще один привід для молоді влаштовувати вечорниці та ворожити на долю. Раніше вірили, що гадання цього дня особливо точні.

"Апостроф" зібрав найпопулярніші та найлегші ворожіння на свято.

Ворожіння на судженого

Спосіб, яким користуютья дівчата, щоб дізнатись ім'я майбутнього чоловіка. Все дуже просто: виходите на вулицю та запитуєте першого зустрічного чоловіка його ім'я. Яке ім'я трапиться, то так і зватимуть їхнього судженого.

Ворожіння на статус майбутнього коханого

Для цього треба каблучка, хліб, гачок і камінці. Складають ці "інструменти" ворожіння у глибоку посудину. Далі кожна з дівчат заплющує очі й витягає щось з миски. Дістала хліб - на багатого, каблучка - на красеня, а гачок пророкує бідного нареченого.

Фото: pixabay.com

Гадання на судженого з обручкою

У такий спосіб дівчата дізнаються, хто перший вийде заміж. Необхідно по черзі катати обручку підлогою. Якщо траєкторія її руху в однієї з дівчат буде спрямована до дверей, то вона скоро стане дружиною.

Ворожіння на здійснення бажань

У ніч з 13 на 14 січня напишіть на різних папірцях 10 заповітних бажань та покладіть їх під подушку, а вранці витягніть один з них. Яке трапиться, таке й здійсниться упродовж року.

Ворожіння з чашками

Кількість чашок має відповідати кількості учасників ворожіння. У них кладуть колечко, хліб, монету, цукор, сіль, цибулю та в одну наливають воду. Кожна дівчина наосліп обирає собі чашку. Важливо до початку їх розставити випадковим чином. Чашка з колечком віщуватиме весілля, з хлібом - достаток, монета обіцяє багатство, цукор - до веселощів, сіль - до невдач, цибулю пророкує сльоза, а от чаша з водою говоритиме, що все залишиться у житті дівчини без змін.

Фото: pixabay.com

Ворожіння за черевиком

Традиційно кидали чобіт, але зараз часи змінились, і можна кидати на дорогу черевики. Носок взуття, яке вже приземлилось, показував сторону, куди його власниця вийде заміж. Коли ж носок повертався стороною до дому, то не знати дівчині заміжжя цього року.

Ворожіння на заміжжя за допомогою свічок

Для цього знадобляться посудина з водою, половинки від шкарлупи волоського горіха і маленькі свічки (кількість дорівнює кількості учасниць). Свічки вставляєте в шкарлупу, запалюєте і пускаєте по воді. Чия свічка згорить найшвидше, та вийде заміж першою, і навпаки. А от шкарлупа, що затоне, віщує дівчині довге дівоцтво.

Фото: pixabay.com

Ворожіння на зернах

Візьміть миску з крупою на ваш розсуд і поставте запитання, що цікавить. Потім треба дістати лівою рукою жменьку зерен та перерахувати їх. Парна кількість - позитивна відповідь, непарна - негативна.

Раніше "Апостроф" писав про історію свята Маланки, його традиції, прикмети та заборони.