В Україні знайшли останки людини, яка жила 7 тисяч років тому: фото

Археологи повернули з небуття череп людини, яка жила майже 7000 років тому. Неолітичний некрополь знайшли в 2020 році під час експедиції Запорізького університету з керівником Геннадієм Тощевим - відомим українським археологом.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Інна Потєхіна - співробітниця Інституту археології НАН України та Національного університету "Києво-Могилянська академія".

7000-річний череп прибув до Інституту археології з Мамай Гори, що знаходиться над Дніпром на березі Каховського водосховища. Там археологи натрапили на великий неолітичний некрополь, де і відшукали унікальну знахідку.

Фото: Фейсбук

"Ще трохи миттєвостей розчистки, і вже буде видно реальні риси обличчя далекого пращура, широке лице з похилим чолом, низькі прямокутні орбіти, мужні обриси нижньої щелепи", - пише Інна Потєхіна.

Також вона додає, що після ретельного антропологічного дослідження і аналізу ДНК, можна буде дізнатися більше про історію його життя та походження. Подібні знахідки допомагають нам усвідомити хто ми є і звідки йде наше прадавнє коріння.

Раніше "Апостроф" повідомляв про знайдену в Єгипті унікальну гробницю з десятками найдавніших мумій.