RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

"Довбуш" відпочиває: у мережі висміяли російський серіал про УПА

У Росії зняли серіал "Операція "Карпати" про боротьбу української повстанської армії проти радянської влади на Закарпатті після закінчення Другої світової війни.

Фільм з гумором проаналізував на своїй сторінці у Facebook український військовий історик Антон Бондарєв.

Він звернув увагу, що у фільмі молода українка чомусь одягнена "у народний костюм вокально інструментального ансамблю пісні і пляски "Струмочок".

Також дивно були одягнені бійці УПА.

"У кадрі з’являються два незромзумілощо, бо один з них одягнений у високу папаху, піджак та вишиванку, а інший у щось схоже на мазепинку. І єдине що їх об’єднує це як на картинах Рєпіна козацькі довгі вуса", - зазначив історик.

Також російська пропаганда запхнула у серіал "бандерівців на тачанках", "розстріл дітей з мінометів, моторні човни та багато іншого.

"От таке виявляється цікавезне кіно, про яке краще я б не знав, створили сусіди про Закарпаття. А то все "Довбуш" "Довбуш", - написав Бондарєв.

У коментарях історик також прокоментував ще кілька скрінів:

"Судячи з усього традиційний та типовий закарпатський сілький будинок. Ну прям музей "Лемківська хата"

"Звичайна закарпатка у повсякденному вбранні 1948 року. Просто вийшла у крамницю взяти пару літрів палинки"

"Звичайний колгоспний ринок у Ужгорді. Мабуть десь біля замку. Оскільки торгівля це Свято то туди ходять у костюмах вокально інструментального ансамблю "Смерека". А ще там можна придбати відомі на весь світ своїм смаком Ужгородські бублики"