Стало відомо прізвище заступника голови корпорації, на якого напали в Києві: опубліковані нові фото

Постраждалим під час нападу в Києві на вулиці Саксаганського опинився заступник глави правління Державної продовольчо-зернової корпорації Олег Швець.

Про це повідомляє "Інформатор".

Вчора біля стадіону "Олімпійський" близько 21:00 на вулиці Саксаганського, 1, Олег Швець вийшов з офісу і прямував до свого автомобіля. Біля машини на нього напав чоловік з молотком. Охоронець потерпілого поранив зловмисника в ногу з травматичної зброї, коли той намагався втекти.

"Ми патрулювали район, спускалися по вулиці Еспланадній. Бачимо стрілянина і бігти два хлопця. Один з пістолетом, а інший тікає. Ми виходимо з машини, і біжимо спочатку за громадянином з пістолетом. Вдаємося до арки, водій наш перерізав йому шлях і зловили другого. Затриманого оглянули медики, життєво важливі органи не зачеплені, травму отримав від гумової кулі", сказав один зі співробітників поліції охорони.

Видання "Страна" з посиланням на джерело в МВС повідомляє, що за попередніми даними, кілер, який намагався вбити Швеця, приїхав з Херсонської області. Мотив скоєння злочину він не називає. Перевіряється версія про замовний напад з метою залякування.

Поліція розслідує попередньо замах на вбивство. Затриманому швидше за все в понеділок прокуратура вимагатиме арешт як запобіжний захід.

За інформацією Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Швець не володіє часткою в статутному капіталі ДПЗКУ (національний оператор зернового ринку) і не є акціонером компанії. Видання припускає, що причина нападу криється в бізнес-розборках на ринку великих зернотрейдерів.

За попередніми даними, чистий збиток корпорації в 2016 році склав 700 млн грн. Виручка збільшилася в порівнянні з 2015 роком на 5% - до 13 млрд грн. Чистий збиток в 2015 році склав 3,029 млрд грн.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно відбулася стрілянина в одному з ресторанів Києва.