RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

​Кличко обіцяє повернути занедбані історичні будинки в столиці до комунальної власності

Найближчим часом столичною владою буде прийнято рішення, що занедбані через бездіяльність власників історичні будинки повертатимуть до комунальної власності.

З відповідною заявою виступив мер Києва Віталій Кличко, цитує прес-служба КМДА.

"Хочу попередити власників тих будівель, які знаходяться в занедбаному стані: ми будемо зараз розглядати і ухвалювати політичне рішення Київради щодо повернення таких будинків у власність громади",- заявив міський голова. Кличко зауважив, що історичні будівлі руйнуються через те, що їх власники не вкладають кошти в реставрацію чи підтримку будівель у належному стані або ж навмисно підпалюють їх.

Мер додав, що питання повернення будівель з приватної у комунальну власність потребуватиме певного часу, адже необхідне дотримання усіх юридичних процедур.

"Ми працюємо виключно у правовому полі. І, на жаль, це потребує трохи більше часу для того, щоб зібрати відповідні документи, звернутись до прокуратури і, відповідно, судів, які ухвалюють рішення. Політичне ж рішення ми будемо приймати найближчим часом на сесії Київради",- зазначив Кличко.

Він також наголосив, що завдання міської влади - вберегти історичні будівлі від руйнування, щоб Київ залишався старовинним, історичним містом.