RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Кличку вдалося об'єднати різні партії в столиці для досягнення реальних цілей - експерт

Системні перетворення, що відбуваються в Києві, стали можливі завдяки зусиллям мера Віталія Кличка, який зумів об'єднати різні партії Київради для ефективної роботи.

Таку думку висловив політолог і блогер Володимир Макаровський на сторінці в Facebook.

Він уточнив, що особливо ясно видно ефективність Київради в порівнянні з тим, як працює Верховна Рада України.

«Подивився на днях трансляцію засідання Київради. Потрібно сказати, що в порівнянні з Верховною Радою, як кажуть в Одесі, це дві великі різниці, причому, не в останню чергу завдяки Кличко. Адже що ми бачимо в парламенті? Значна кількість депутатів в принципі не ходять на сесії – хтось давно ховається в Москві, дехто просто «втратив інтерес» до роботи. Періодично спікеру доводиться достроково закривати засідання, так як депутатів у залі недостатньо для роботи Ради», - нагадав блогер.

За його словами, ситуація в Київраді кардинально відрізняється, так як її депутати працюють набагато ефективніше, ніж нардепи в Раді.

«У Київраді ж за кожне рішення голосують по 80-90 депутатів з 120. Причому, що цікаво - і фракції провладні, і опозиційні. Так, наприклад, обранці від «Свободи» постійно задають каверзні питання, критикують деякі дії чиновників, але навіть опозиція потрібні місту рішення підтримує. І ті системні перетворення, які ми зараз спостерігаємо в Києві, стали можливими саме тому, що меру вдалося об'єднати різні партії заради досягнення реальних цілей. Завдяки цьому за минулий рік досягнуто дійсно рекордні показники: відкрито 10 садочків, відремонтовано 8 лікарень, замінено 302 км доріг і багато іншого. Причому, що знаково, всі фракції Київради підтримали бюджет на цей рік, де доходи плануються на кілька мільярдів більше, ніж в успішному 2017 році. Якщо бути точним, то з 120 депутатів 95 підтримали бюджет - тобто практично весь зал», - заявив Макаровський

Він звернув увагу на те, що подібна ефективність роботи Київради спостерігається вперше за 20 років.

«Я пам'ятаю «розбрід і хитання» київських депутатів при Черновецькому і Поповичу, коли рішення часто приймалися з перевагою в один голос, коли регулярно блокували трибуну, коли депутати билися в залі. Все це залишилося в минулому. Вперше за 20 років я бачу Київраду, яка просто виконує свою роботу, і справляється з нею добре. Кличку вдалося успішно об'єднати різновекторні політсили заради спільної мети - зробити Київ кращим. Як на мене, саме так і повинні працювати місцеві ради і адміністрації, і іншим містам України впору брати з Києва приклад», - резюмує блогер.