RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​Кличко дав чітке розпорядження розібратися з паркувальною сферою Києва - КМДА

Після вступу в силу підписаного президентом закону, ініціатором якого виступив мер Києва Віталія Кличко, столична адміністрація отримає повноваження штрафувати порушників правил паркування.

З такою заявою виступив директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської адміністрації Сергій Симонов в прямому ефірі одного з телеканалів України.

«Президент підписав закон про паркування. Хочу нагадати, що розроблений законопроект був з ініціативи Кличка, який дав чітке розпорядження навести лад у цій сфері. Закон дає повноваження місцевим органам влади на евакуацію автомобілів, а також дозволяє штрафувати порушників власними силами без залучення поліції», - заявив Симонов.

За словами чиновника, закон вступить в силу через 180 днів з дня підписання. Тобто почне діяти вже влітку.

«У нас взимку в першу чергу саме через водіїв, які неправильно припарковані, були затори по місту. Техніка не могла почистити вулиці від снігу. Вважаю, що тепер такої проблеми у нас в столиці не буде», - зазначив глава Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Також Симонов підняв тему столичних паркувальників-нелегалів. Нагадаємо, що з серпня в Києві вся оплата за стоянку проходить тільки в безготівковій формі.

«У київських водіїв є можливість оплатити паркування через мобільний додаток, СМС, картку, паркомат. Хочу ще раз нагадати: якщо ви побачите «паркувальника», то він працює незаконно. Ми з ними воюємо, проводимо спільні рейди з поліцією, затримуємо цих горе-паркувальників», - розповідає Симонов.

Нагадаємо, що 29 березня президент України Петро Порошенко підписав закон, який встановлює нові правила паркування транспортних засобів і стягнення штрафів за їх порушення. Закон передбачає відповідальність за порушення правил зупинки, стоянки і парковки шляхом фото- і відеофіксації порушень. А також значно розширює повноваження місцевої влади.