RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У Києві тривають роботи на десяти об’єктах капітального ремонту – Кличко

Столична влада планує не зменшувати темпів дорожньо-будівельних робіт. Цьогорічний сезон капітальних ремонтів доріг уже стартував.

З такою заявою виступив мер Києва Віталій Кличко.

Під час перевірки вулиці Алма-Атинської в Дніпровському районі столиці мер підкреслив, що капітальний ремонт цієї вулиці робили 42 роки тому. Підкреслюється, що дорожнє полотно складатиметься з трьох шарів, а дорожню розмітку нанесуть довговічну – з використанням елементів з пластику. Також триває повна заміна бордюрів та влаштування дощової каналізації. Очікується також капітальний ремонт шляхопровід з трамвайними коліями. Також завершують встановлювати сучасне зовнішнє освітлення. За проектом відремонтують понад 800 погонних метрів трамвайних колій. Оновлять контактну мережу трамваю.

"Дороги нам дісталися у спадок у жахливому стані, деякі не ремонтувалися по 20-30 років, а то й більше. Як, наприклад, Алма-Атинська. Нагадаю, у 2016 році ми відремонтували 200 км доріг та проїздів, у 2017 році - 300 км. І як мінімум 300 км доріг ми плануємо відремонтувати цього року, - наголосив Кличко. - Хочу відзначити, що ми постійно контролюємо якість нового дорожнього покриття і ефективність використання підрядником коштів при проведенні ремонтних робіт. Підрядники дають гарантію на нові дороги - 5 років. Якщо за цей час буде виявлено недоліки, підрядник має усунути їх за власний кошт", - наголосив Кличко.

За словами мера, в столиці вже тривають роботи на 10-ти об’єктах капітального ремонту. Це 2 транспортних розв’язки - на перетині проспекту Комарова та бульвару Вацлава Гавела та на перетині проспекту Леся Курбаса і вулиць Гната Юри та Покотила. Також роботи ведуться ще на 7 вулицях столиці: Олени Теліги, Набережному шосе, вулиці Сім'ї́ Кульженків, Вифлеємській, Володимирській, бульварі Вернадського та на проспекті Тичини. Днями розпочнуться капітальні роботи і на вулиці Ярославів Вал.

В КМДА нагадали, що у 2018 році капітальний ремонт очікує на проспекти Бандери та Палладіна, Софійську площу, вулиці Назарівську, Леонтовича, Заболотного, Родимцева, Довженка, а також штучні споруди, як, наприклад, міст Метро через Русанівську протоку, шляхопровід на перетині вулиці Олени Теліги та вулиці Кирилівської.

Також цього року розпочнуть ремонт Шулявського шляхопроводу, який триватиме 2 роки. Орієнтовна вартість робіт - близько 1,5 млрд грн.