RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Києві підліток врятував жителів багатоповерхівки від пожежі: опубліковано фото

У Києві 15-річний Андрій Буртовий ризикуючи власним життям врятував жителів палаючої багатоповерхівки.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook ДСНС в м.Києві.

На початку травня на проспекті Комарова, 14 на п'ятому поверсі почала горіти квартира. Вогонь швидко поширився по даху будинку, але його жителі навіть не підозрювали про спалах. У цей момент підліток проходив повз будинку. Незважаючи на сильне задимлення в під'їзді, Буртовий самостійно пробіг по поверхах будинку і стукав у кожні двері, щоб попередити людей.

Коли рятувальники прибули за викликом, всі мешканці будинку вже стояли на вулиці і можна було відразу приступати до гасіння пожежі.

При цьому після того як жителі багатоповерхівки вийшли на вулицю, хлопець пішов. Про його подвиг пожежним розповіли люди, яких він врятував.

"Прибігши до під'їзду, я зрозумів, що більшість мешканців не знає про пожежу, тому вирішив їх попередити. Усередині під'їзду було багато диму, особливо на 5-му поверсі. Закриваючи обличчя від диму, я почав стукати у кожні двері і розповідати людям про вогонь. Страшно тоді не було, думав тільки як швидше оповістити людей. Переконавшись, що зробив все можливе й мешканці вийшли на вулицю, я пішов додому. Подяки не чекав. Усі здорові та щасливі - це головне", - розповів Буртовий про свій подвиг.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі патрульні поліцейські врятували хлопця, який намагався вистрибнути з 10 поверху багатоквартирного будинку.