Білоцерковець розповів про вигоди для Києва від продажу прав на облаштування парковок

Від продажу прав на облаштування двох парковок Київ щорічно буде отримувати 1 млн 262 тис. грн.

Про це повідомив радник мера Києва з питань благоустрою, народний депутат України Дмитро Білоцерковець на своїй сторінці в Facebook.

Він вказав, що на торги було виставлено два лоти: парковка біля НСК «Олімпійський» та на вулиці Курській.

«Перший - на Спортивній площі біля кас НСК«Олімпійський». Продавалося право облаштування парковки на 92 автомобілі, в тому числі і право безкоштовного паркування для людей з обмеженими можливостями на 9 автомобілів. Стартова ціна була 57 902 грн. Фіксований щомісячний платіж - 69720 грн на місяць. Перемогу здобули за 250100 гривень. Сукупно з цієї парковки місто отримає 1 мільйон 86 тисяч гривень на рік. Другий - на вулиці Курській, 13-Б, В, Е, продавалося право на розміщення 26 автомобілів, в тому числі і право безкоштовного паркування для людей з обмеженими можливостями на 3 автомобілі. Стартова ціна була 37 260 гривень. Фіксований платіж - 5347 грн в місяць. Перемогу здобули за 112000 гривень. Сукупно з цієї парковки місто отримає 176 тисяч гривень», - написав депутат.

За його словами, продаж прав на облаштування вищевказаних парковок дозволить уникнути корупції в паркувальній сфері і принесе додатковий дохід бюджету.

«Принцип справедливої конкуренції і чистої монетизації дозволить піти від відомої корупції в паркувальній сфері міста, а також забезпечити додатковий дохід бюджету. Упевнений, багато діючих операторів зі страхом дивляться на таку ініціативу, адже тепер "порішати" не вийде», - зазначив Білоцерковець.