RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Кличко ініціював розгляд Київрадою заборони на нічний продаж алкоголю

Київрада планує заборонити нічний продаж алкоголю. Якщо раніше влада столиці могла тільки рекомендувати власникам магазинів не продавати міцні напої після 23:00, то тепер зможуть за це штрафувати.

Про це повідомив народний депутат і радник мера Києва Дмитро Білоцерківець на сторінці в Facebook.

«У Київраді зареєстровано проект рішення щодо обмеження продажу алкоголю в стаціонарних магазинах (супермаркети, заправки і т. Д.) З 23:00 до 10:00. Цей проект рішення підготовлено на підставі прийнятого Верховною Радою законопроекту №3149, який дає повноваження містам самим визначати режим продажу алкоголю виходячи з рішення місцевої ради. До цього такі рішення щодо стаціонарних магазинів носили рекомендаційний характер і неодноразово оскаржувалися в судах», - пояснив парламентарій.

За його словами, проект рішення подано мером столиці Віталієм Кличком за підтримки всіх фракцій Київради, представники яких також поставили свої підписи.

«Це рішення Київради дозволить штрафувати порушників, оскільки така санкція передбачена прийнятим законом. Також ми розуміємо, що в діючий закон в майбутньому буде необхідно вносити зміни з метою посилення покарання для порушників. Одним із прикладів такого покарання може бути збільшення розміру штрафу, також необхідно дати повноваження містам анулювати ліцензію щодо продажу алкоголю в разі невиконання рішення місцевої ради», - повідомив Білоцерківець.

Раніше Віталій Кличко озвучив дані Національної поліції, згідно з якими більшість злочинів в столиці відбувається в стані алкогольного сп'яніння. На думку мера, обмеження заборони на продаж алкоголю вночі допоможе поліпшити криміногенну ситуацію в місті.

Нагадаємо, в березні 2018 року Верховна Рада прийняла закон, який дає органам місцевого самоврядування право встановлювати заборону на продаж алкогольних напоїв у нічний час, а також дозволяє штрафувати торгові заклади в зв'язку з порушенням правил продажу алкоголю.

«Сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб'єктами господарювання в певний, згідно їх вирішення, час доби», - йдеться в тексті документа.

Порушення заборони спричинять штраф від 510 до 1700 грн, при цьому обмеження не поширюються на ресторани, кафе і бари. Даний закон набув чинності 25 квітня 2018 року.