RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Нардеп від "Нашого краю" озвучив вимоги протестуючих в Києві шахтарів

Чиновники мають негайно погасити борги із зарплати шахтарям та взятися за реанімацію вугільної галузі.

Такі вимоги гірників озвучив народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов на мітингу під Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, де представники кількох державних вугільних об'єднань почали безстрокову акцію протесту.

Нардеп наголосив, що документ за підписом міністра енергетики Ігоря Насалика про виплату 1,5 млрд грн боргу перед працівникам державних шахт не виконується.

"На шахті "Горська" в Луганській області гірники не отримують зарплату вже п'ять місяців! Подібна ситуація на державних шахтах усіх вугільних басейнів країни. Гірникам нема за що збирати дітей до школи, годувати свої сім'ї, платити за "комуналку". Чиновники мають негайно погасити борг із зарплати та взятися за реанімацію вугільної галузі", – зазначив депутат від "Нашого краю".

Щоб бути почути чиновниками, гірники супроводжували протест ударами касок об асфальт та скандуванням "Зарплати! Зарплати!". Між тим, відзначив Сергій Шахов, приміщення самого міністерства енергетики "раптово" закрили на ремонт.

"Міністерство цинічно відвернулося від людей, чиновники роз'їхалися у відпустки по морях. Тим часом доведені до банкрутства державні шахти затоплює вода, виходить із ладу дороге обладнання, шахтарі сидять без роботи. Це планомірне знищення державної вугільної галузі", – зауважив Шахов.

Народний депутат від “Нашого краю” повідомив, що державні шахти видають на гора вугілля по ціні $60.

"Вугілля для електростанцій України закуповується в Америці та Африці за ціною $100-120. На імпортному вугіллі електроенергія дорожча в 2-3 рази. Через це постійно дорожчають споживчі товари, зростають тарифи в електротранспорті, зростають платіжки на комунальні послуги. І за всім цим стоїть інтерес олігархату, що наживаються на дорожнечі", – поінформував Шахов.

Він наголосив, що нинішній міністр енергетики Ігор Насалик зрадив інтереси людей праці і національної економіки та має піти у відставку.

"Нового міністра мають обирати представники шахтарських профспілок", – підсумував нардеп.